Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Galerie


Cine este conectat?
In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]


Recordul de utilizatori conectati a fost de 16, Joi Aug 04, 2016 8:02 am
Sondaj

CAP 1_Hotărâre nr. 1086/2008_din 10/09/2008

In jos

CAP 1_Hotărâre nr. 1086/2008_din 10/09/2008

Mesaj  Admin la data de Lun Noi 24, 2008 1:18 pm

Guvernul României

Hotărâre nr. 1086/2008

din 10/09/2008
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 700 din 15/10/2008

privind stabilirea tarifelor pentru operaţiunile efectuate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor contra cost şi pentru aprobarea Normelor metodologice privind nivelul de constituire, condiţiile de repartizare şi de utilizare a fondului de stimulente pentru personalul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi având în vedere prevederile art. 137 alin. (5) şi (6) şi ale art. 138 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

CAPITOLUL I
Dispoziţii generale

Art. 1. - Operaţiunile contra cost efectuate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor sunt următoarele:
a) înregistrarea în registrele naţionale şi în alte evidenţe naţionale specifice organizate şi administrate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor;
b) expertize cu privire la caracterul original al produselor purtătoare de drepturi de autor sau de drepturi conexe;
c) activităţi de instruire;
d) eliberarea marcajelor holografice utilizabile, în condiţiile legii, în domeniul drepturilor de autor şi al drepturilor conexe.
Art. 2. - (1) Pentru operaţiunile prevăzute la art. 1 Oficiul Român pentru Drepturile de Autor practică tarifele stabilite prin prezenta hotărâre.
(2) Tarifele prevăzute la alin. (1) se actualizează, de regulă, anual, prin ordin al ministrului coordonator.
Art. 3. - (1) Tarifele stabilite prin prezenta hotărâre se plătesc de persoanele fizice autorizate sau de persoanele juridice care solicită Oficiului Român pentru Drepturile de Autor efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute în prezenta hotărâre.
(2) Dovada plăţii tarifelor se depune odată cu cererea-tip şi cu documentele corespunzătoare.
(3) Plata tarifelor poate fi efectuată în numerar la casieria Oficiului Român pentru Drepturile de Autor sau prin ordin de plată.
(4) În scopul colectării tarifelor prevăzute la alin. (3), pe numele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor se deschide la Trezoreria Statului, sectorul 1, contul 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat". Oficiul Român pentru Drepturile de Autor va comunica deponenţilor codul IBAN aferent acestui cont.
Art. 4. - Se aprobă Normele metodologice privind nivelul de constituire, condiţiile de repartizare şi de utilizare a fondului de stimulente pentru personalul Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 5. - (1) Sumele reprezentând tarife încasate în contul 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat" se virează de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor în maximum două zile lucrătoare de la încasare în contul corespunzător de venituri al bugetului de stat, cu excepţia sumelor rezultate prin aplicarea coeficienţilor prevăzuţi la art. 1 din anexă, care se virează în acelaşi termen în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis pe numele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor la Trezoreria Statului, sectorul 1.
(2) Sumele reprezentând tarife încasate în numerar la casieria Oficiului Român pentru Drepturile de Autor se depun direct în contul corespunzător de venituri al bugetului de stat şi în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschise la Trezoreria Statului, sectorul 1, după caz, în prima zi lucrătoare de la încasare.
(3) Cheltuielile curente şi de capital ale Oficiului Român pentru Drepturile de Autor se finanţează integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor.
(4) Fondurile de stimulente se gestionează în regim extrabugetar, conform prevederilor legale.

Admin
Admin

Mesaje : 83
Data de înscriere : 21/11/2008
Varsta : 47
Localizare : Timisoara- Romania

Vezi profilul utilizatorului http://podiumart.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum